4Minds, gewoon beter in ICT

Eenheid door verbinding

Specialist in Systeembeheer en Software Development

4Minds

4Minds is een gevestigde naam binnen de ICT dienstverlening. Door onze jarenlange ervaring in de ICT branche opereren wij als logische partner voor onze klanten. Met onze specialisatie op de gebieden systeembeheer en software ontwikkeling maken wij met onze medewerkers het verschil in uw ICT projecten.
Consultancy, detachering, interim management, projecten of evt. werving&selectie via 4Minds betekent: de perfecte specialist(en) met de juiste expertise en werkhouding! Het selectieproces wordt uitgevoerd door ervaren specialisten die ook de kandidaten technisch inhoudelijk beoordelen en dat is uniek in de markt.

Uw vraag, onze expertise!

4Minds richt zich op de uitvoeren van ICT projecten. Dit doen we bij ons in huis of op basis van consultancy of detachering bij u op locatie. Bent u op zoek naar tijdelijke extra kennis of capaciteit? Of wilt u een van uw ICT vraagstukken op projectbasis uitbesteden? 4Minds biedt hoogwaardige diensten met zeer ervaren professionals die uw project naar een hoger plan tillen.
De kennisgebieden waar wij ons in gespecialiseerd hebben zijn met name systeembeheer en software ontwikkeling. U kunt bij ons dan ook uitstekend terecht voor ervaren Microsoft, Citrix beheerders, virtualisatie specialisten, SCCM consultants of Java en .Net software ontwikkelaars.

Achtergrond

Opgericht in 2006, groeien wij, inmiddels als middelgrote ICT dienstverlener, verantwoord door. Groei is overigens niet onze primaire ambitie of doel, maar het gevolg van de wijze waarop 4Minds haar diensten levert. Een gezonde strategie die, voor wat betreft onze relatie met u, garant moet staan voor continuïteit, partnership en kwaliteit.

Onze medewerkers hebben bij hun werk slechts één doel voor ogen: het verschil kunnen maken voor uw organisatie. Dit doen we door het klant- en resultaatgericht uitvoeren van onze taken en het leveren van toegevoegde waarde. 4Minds, gewoon beter in ICT.

Onze expertisegebieden

4Minds heeft veel actuele systeembeheer kennis in huis. Naast beheerwerkzaamheden op projectbasis wordt door onze klanten ook regelmatig een beroep gedaan op onze kennis op basis van Consultancy of Interim inzet. U kunt bij ons terecht voor zeer ervaren specialisten voor functies als:

 • Servicedesk medewerkers;
 • Systeembeheerders;
 • Backup en storage specialisten;
 • Netwerkspecialisten.

De werkgebieden die onze specialisten beheren omvatten onder meer de volgende expertises:

 • Microsoft: Server 2008/2012/2016, Remote Desktop Services, Exchange, SqlServer;
 • VDI, Hyper-V, App-V, Med-V, System Center;
 • Office365, Azure;
 • VMware: Virtual Infrastructure, vSphere, ESXi, View, vCenter;
 • AppSense, Cisco routers, switches en wireless, Juniper routers;
 • Citrix, Linux.

4Minds is bij het leveren van deze diensten onderscheidend in flexibiliteit, klant- en resultaatgericht werken. Hierbij geldt Afspraak = Afspraak.

Virtualisatie is een techniek die de laatste jaren niet meer weg te denken is uit wereld van de automatisering. Door deze techniek is het niet alleen mogelijk om de hardware van fysieke machines optimaal te benutten en realiseert men een significante reductie in stroomkosten maar ook profiteert men van een grote mate aan flexibiliteit en schaalbaarheid van de benodigde servers.

Om aan de vraag in de markt te voldoen heeft 4Minds een groot aantal virtualisatie specialisten in huis.  Heeft u vragen over VMware, ESX, VSphere, VDI, Hyper-V, Xenserver en alle daaraan verbonden terminologieën? Of wenst u een virtualisatie project, upgrade of migratie uit te voeren. De gecertificeerde 4Minds specialisten staan voor u klaar.

Net als Microsoft Office is Microsoft System Center een suite van (hulp)programma’s van Microsoft. In dit geval voor het beheren van fysieke en virtuele systemen in infrastructuur omgevingen, variërend van datacenters en serveromgevingen tot client computers en mobiele apparaten. De suite wordt verkocht in een tweetal smaken, zijnde Standard en Datacenter. Het is een zeer uitgebreid cluster aan programma’s waarvan met name SCCM en SCOM de meest bekendste producten zijn.

 • System Center Configuration Manager:  SCCM (voorheen Systems Management Server, SMS) is een management tool voor het beheren van grote groepen computers voorzien van een Windows besturingssysteem. Met SCCM heb je de mogelijkheid om Windows systemen op afstand over te nemen. Daarnaast dient het voor hardware- en softwareconfiguratiebeheer en patchimplementatie op (grote groepen) Windows-werkstations;
 • System Center Operations Manager: SCOM, (voorheen Microsoft Operations Manager, MOM) is een management tool voor de monitoring van services en applicaties. Denk hierbij aan tools voor het meten van de performance van onderdelen als harddisks, netwerkkaarten, geheugen en processoren van een of meerdere computers met als resultaat statistieken over een bepaalde periode. Maar ook wordt het gebruikt voor het meten van de performance van bepaalde applicaties zoals Exchange, Active Directory en SQL.

Om aan de vraag in de markt te voldoen heeft 4Minds diverse System Center specialisten in huis. De gecertificeerde 4Minds specialisten staan voor u klaar.

JAVA Software Development

4Minds heeft een team van professionals die volledig gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van applicaties op basis van Java technologie. 4Minds beschikt over ervaren medewerkers met de volgende expertises:

 • Java / J2EE;
 • Websphere;
 • EJB / JSP;
 • Spring;
 • Struts;
 • Hibernate;
 • XML Webservices;
 • etc.

Onze selectiecriteria liggen hoog. Naast Sun certificering(en) en een hoog niveau van technische kennis, beschikken onze medewerkers ook over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. 4Minds garandeert de inzet van hoogopgeleide en gemotiveerde specialisten met als doel het pragmatisch, doel- en resultaatgericht oplossen van uw vraagstukken.

Voor het snel en adequaat realiseren van softwareprojecten m.b.v. Java technologie heeft 4Minds haar eigen “Barito” ontwikkelstraat. Dit is een combinatie van standaard processen, componenten en tools die het gehele ontwikkelproces ondersteunen. Hierdoor hebben wij altijd grip op het ontwikkelproces en kunnen wij tijdig bijsturen. Onze ervaren ontwikkelaars halen daardoor ook een hoge productiviteit en leveren kwalitatief hoogstaande producten op.

Wilt u meer informatie over 4Minds en Java software development diensten? Neem u dan contact met ons op. 

Microsoft Software Development

4Minds heeft een team van professionals die volledig gespecialiseerd zijn in het ontwikkelen van applicaties op basis van Microsoft .NET technologie. 4Minds beschikt over ervaren medewerkers met de volgende expertises:

 • .NET Framework;
 • Visual Studio;
 • Visual Basic;
 • C#;
 • XML Webservices;
 • SQL Server;
 • Content Management Server;
 • SharePoint Portal Server.

Onze selectiecriteria liggen hoog. Naast Microsoft certificering(en) en een hoog niveau van technische kennis, beschikken onze medewerkers ook over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden. 4Minds garandeert de inzet van hoogopgeleide en gemotiveerde specialisten met als doel het pragmatisch, doel- en resultaatgericht oplossen van uw vraagstukken.

ICT projecten zijn vaak complex. Dat komt door de vele partijen die een rol spelen, de integratie van systemen en applicaties en de verschillende specialisten die op het juiste moment hun werk dienen te doen. Dat is een hele uitdaging.
 
De 4Minds projectmanager is een daadkrachtige, ervaren manager met zowel management als ICT ervaring. Door zijn kennis van de materie is de manager in staat met de technici afspraken te maken en deze aan te sturen. Maar ook op management en directie niveau kan hij acteren en deze combinatie is de sleutel tot succes. Het succes van een project staat of valt verder met een helderde definitie van het resultaat en de uitvoering van het project. Daarom besteden wij veel aandacht aan het, voor u, duidelijk vaststellen van het eindresultaat en het beheersbaar uitvoeren van het project, waarvoor wij de bekende methode Prince2 gebruiken. 

De sterke punten of voordelen van onze projectmanagers zijn dan ook:

 • Meer dan 10 jaar projectmanagement ervaring;
 • Uitstekende materiekennis;
 • Uitmuntende schriftelijke en communicatieve vaardigheden;
 • Een sterkte persoonlijkheid: gestructureerd, teamspeler, motivator en is resultaat gedreven.

Uiteindelijk is het uitvoeren van een project mensenwerk en daarom is projectmanagement essentieel voor het slagen van uw project.

Software Testen

Naast  softwarearchitectuur, softwareontwikkeling en projectmanagement is het testen van informatiesystemen een integraal onderdeel van de gehele keten van software engineering. 4Minds streeft naar het beheersbaar maken van uw ontwikkelprocessen door het verder optimaliseren van testprocessen. Een goed ingericht testproces houdt zowel rekening met de veranderingen in de organisatie als met de veranderingen in de ICT infrastructuur.

4Minds biedt u ondersteuning gedurende het gehele ontwikkelproces. De testspecialisten beschikken over jarenlange kennis en ervaring met betrekking tot het testen van informatiesystemen. Onze professionals hebben uitstekende kennis van de gangbare testmethoden, -technieken en -tools. Een groot aantal van onze medewerkers zijn daarbij ISEB en TMAP gecertificeerd, het kwaliteitskeurmerk voor testers.

4Minds garandeert de inzet van hoogopgeleide en gemotiveerde specialisten met als doel het pragmatisch, doel- en resultaatgericht oplossen van uw vraagstukken.

Wilt u meer weten over 4Minds?

4Minds relatie aan het woord

4Minds weet door haar persoonlijke benadering een meer dan uitstekende dienst te leveren. Wij zijn vanaf het eerste uur zeer tevreden over hun inzet en expertise.

Marko
IT Director

Wij zijn via een partner in aanraking gekomen met 4Minds. Zij hebben ons meer dan uitstekend geholpen met de herinrichting, en nu het beheer, van onze infrastructuur.

Robert
IT Manager

Vooral de professionele aanpak en de snelheid waarmee 4Minds handelt en ons aan uitstekende professionals helpt, spreekt mij het meeste aan. Wij zijn dan ook erg tevreden.

Marjolein
HR Manager

Naast het uitstekend verzorgen van onze software development behoefte, is 4Minds voor ons het klankbord voor al onze ICT gerelateerde vraagstukken.

Iris
Manager Operations

Bekijk onze vacatures

CONTACT- & BEZOEKGEGEVENS

Wil je in contact komen met het 4Minds team? Wij staan voor je klaar op ons kantoor in Houten. Wil je liever bellen of mailen?

Bel 088 – 422 0 822 of stuur een mail naar info@4minds.nl.